Läheb tööks!

Nagu ma juba kirjutanud olen, algas mul eelmine aasta metsas töiselt, kus koroonaviiruse tuules tegin valgustusraie hektari suurusel eraldisel. Valgustust oleks pidanud aga veelgi tegema, kuid jõud lihtsalt ei käinud peale.

Tänavust aastat alustasin jälle teotahteliselt, kuid aeg suisa pudenes näppude vahelt. Kuna lasin teha uuendusraiet, siis oli vaja eelnevalt puhastada metsaalust ning samuti tegin valgustust oma lemmikkaasikus, mis kohati suisa karjus sae järele. Kuid nagu öeldud, valgustust ja kohati harvendust on vaja mul teha küll ja veel.

Seetõttu tuli minule väga hea uudisena, et algas 2021. aasta Metsameetme toetuse taotluste vastuvõtt ja nende toetuste toel saan ma metsas mitmed tööd ehk ära teha.

Milliseid toetusi on võimalik taotleda? Menüüvalik on alljärgnev:

Hooldusraied kuni 30-aastases puistus

Ulukikahjustuste ennetamiseks repellendi soetamine ja kasutamine

Kasvavate puude laasimine

Tormi või tulekahju tagajärjel hukkunud metsa taastamine

Taimehaiguste ja -kahjustuste ennetamine

Lisaks hooldusraiete toetusele pakub mulle huvi ka kasvavate puude laasimise toetus, kuna olen ma kroonijuveelis – kaasikus praeguseks juba vist kõik puud ära silitanud, kuid aeg on juba niikaugel, et kätest jääb vajaka. Uurisin ka Saemeistrist järele – nad täitsa rendivad laasimissaagi, mistõttu toetuse toel oleks nüüd suurepärane võimalus see töö ära teha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.