sinilill-kevad-Metsaomanik Sander

Väike telekool ehk mõtted, mis tulevad mittemidagitegemisest

Loodus on metsatöödeks sellel talvel armutu. Iseenesest võiksin metsas mütata, kuid pidev vihm ei tee tööd nauditavaks. Sestap olengi sunnitud enamuse nädalavahetustest kodus konutama.

Kuid nagu ütleb Fred Jüssi Jaan Tootseni filmis „Fred Jüssi. Olemise ilu“, et molutamine on vajalik kasvõi selleks, et head mõtted pähe tuleks, siis ei aja ka mind mittemidagitegemine paanikasse.

Vastupidi, pähe tulid hoopis mõned head mõtted. Ma olen puudust tundnud laiemast metsandusharidusest, kui mõned üksikud läbitud kursused välja arvata. Sestap oli mul tuline kahju, et ma ei saanud minna õppima Luua metsanduskooli metsakasvatuse eriala kaugõppesse. Õppesessioonide ajad lihtsalt ei sobinud.

Kuid eks ma hoian Luua metsanduskooli tegemistel silma peal, sest nende kursustega, mis ma sealt saanud olen, olen ma jäänud väga rahule.

Möödunud aasta lõpus käisin ma Tartus Saemeistri poes saagidele hooldust tegemas ning sain seal ka väikese õpetuse, kuidas saeketti õigesti teritada. Panin sellest kokku väikese video. Äkki huvitab teidki.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.